Starter (Kits)

Pagina Starter ( kits) is onder constructie.

Vanaf woensdag 11-11-2020 zal deze pagina volledig vernieuwd met alle kits die wij hebben en de gemiddelde internet prijs aangepast zijn. 

Wij hopen op uw geduld, uiteraard bent u welkom in onze showroom en/of mag u telefonisch contact opnemen. Wij hebben meer producten voorradig dan momenteel zichtbaar in deze categorie.

 

(Starter) Kits

Als U gaat beginnen met het gebruik van een elektronische sigaret is de keuze veelal moeilijk. Daarom kunnen wij voor U ook advies op maat geven. U kunt ons bereiken via onze contactpagina of via 0647701335 van maandag t/m vrijdag tussen 11.00uur/17.00uur.

 

 • Welk apparaat is geschikt voor mij?

  Heeft U al enige kennis maar wilt U nog even iets meer informatie dan ook onze info om up-to-date te zijn met de nieuwste termen
  . Welk apparaat bij u past is heel persoonlijk.  Wat voor de een werkt, is niet per definitie ook prettig voor de ander. Daarom is er tegenwoordig ontzettend veel keuze. Het beste is natuurlijk om in de shop uit te proberen wat voor u het fijnste werkt, maar met deze uitleg proberen wij u de keuze online iets gemakkelijker te maken.

 

 • Welke manier van inhaleren past bij mij?
  We onderscheiden 2 verschillende manieren van inhaleren.

  - MTL (Mouth to Lunghit) Apparatuur die het mogelijk maakt om eerst in de mond te inhaleren en dan pas door te ademen naar de longen. Dit komt bij benadering het meeste in de buurt bij het roken van een sigaret.

  - DL (Direct Lunghit) Dit is apparatuur die zoveel damp en lucht heeft dat het vrijwel geen weerstand biedt en het mogelijk maakt om direct door te inhaleren richting uw longen. Dit komt bij benadering het meeste in de buurt bij het roken van een shisha pijp.

 

 • Ingebouwde batterij of losse batterij?

  Een ingebouwde batterij heeft als voordeel dat deze niet uit het apparaat gehaald kan worden, en u deze dus nooit verkeerd in uw apparaat kunt plaatsen. U laadt een apparaat met ingebouwde batterij op via USB. Een apparaat met ingebouwde batterij is vaak goedkoper in aanschaf. Het nadeel van een ingebouwde batterij is wel dat als de batterij in capaciteit afneemt, u het gehele apparaat zult moeten vervangen.

  Een losse batterij heeft als voordeel dat deze verwisselbaar is, en u dus ook de mogelijkheid hebt om een extra batterij aan te schaffen en mee te nemen als u voor langere tijd onderweg bent. Heeft uw apparaat een enkele 18650 batterij dan kunt u deze laden via USB, maar het is altijd aan te raden om uw batterijen op te laden in een daarvoor bedoelde externe lader. Als uw batterij in capaciteit afneemt vervangt u de batterij, en hoeft u niet uw gehele apparaat te vervangen. Een apparaat met losse batterij is vaak iets duurder in aanschaf.

 • Hoeveel batterij capaciteit heb ik nodig?

  De capaciteit van een batterij wordt uitgedrukt in mAh. Hoe groter het getal in mAh, hoe langer de batterij mee zal gaan op een enkele lading. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van op welk vermogen u uw apparaat gebruikt, hoe hoger het vermogen ingesteld staat, hoe meer u vraagt van uw batterij. Vanzelfsprekend zal deze dan eerder leegraken dan dat u op een lager vermogen dampt. Wilt u meer informatie over batterijen kunt u dit vinden op onze pagina batterijen

 

 • Sub-ohm of niet?

  Elke startkit bestaat uit een batterij, een chip die zorgt voor de stroomregulatie, een tankje waar de vloeistof in gaat, en een coil. De coil is samen met de rest van uw apparaat verantwoordelijk voor uw dampervaring. Een coil heeft een bepaalde weerstand, uitgedrukt in ohm Ω. Meer informatie over coils kunt u vinden op onze pagina van de coils

  Sub-ohm wil niks meer zeggen dan dampen met een weerstand onder de 1.0ohm. Wat voor u geschikt is hangt vooral af van uw voorkeur voor manier van inhaleren. Voor MTL worden het meest coils van 1.0ohm tot 1.8ohm gebruikt. Voor DL worden meestal coils van 0.6ohm of lager gebruikt.

  Hoe lager de weerstand van uw coil, hoe meer vermogen u nodig heeft om een aangename dampproductie te ervaren. Het is logisch dat als de weerstand van de coil lager is, en uw vermogen dus hoger, uw damp warmer zal zijn dan wanneer u een coil heeft met een hogere weerstand, op een lager vermogen. Een lager getal, (bijv. 0.5ohm) geeft een warmere damp, en zijn meestal coils geschikt voor DL. Een hoger getal, (bijv. 1.5ohm) geeft een koelere damp, en zijn meestal coils geschikt voor MTL.

 

 

 • Een instelbaar apparaat of niet?

  Het voordeel van een niet instelbaar apparaat is dat er met de instellingen niets mis kan gaan. U heeft alleen een vuurknop, waarmee u het apparaat kunt bedienen om hem aan en uit te zetten, en om te dampen. Dit is een goede keuze als u graag een simpel apparaat zonder poespas wilt.

  Het voordeel van een instelbaar apparaat is dat u het wattage in kunt stellen. Hiermee kunt u dus tot op zekere hoogte zelf bepalen hoe warm uw damp is, en het apparaat instellen zoals het voor u prettig is. Vaak hebben deze apparaten naast de vuurknop nog een + en – knop om uw apparaat makkelijk in te kunnen stellen.

 • Veel of weinig luchttoevoer?

  Of u veel of weinig luchttoevoer nodig heeft hangt weer samen met uw manier van inhaleren. Voor MTL heeft u relatief weinig luchttoevoer nodig, omdat u de dampervaring zoveel mogelijk op het roken van een sigaret wilt laten lijken. Voor DL heeft u een stuk meer luchttoevoer nodig, om als het ware te kunnen ademen door uw damper.

  Er zijn startkits waarvan de luchttoevoer niet regelbaar is, en startkits waarbij de luchttoevoer wel regelbaar is. Het voordeel van een niet regelbare luchttoevoer is dat uw apparaat altijd hetzelfde gevoel geeft bij inhaleren, er kan dus niets misgaan met de instelling. Het voordeel van een regelbare luchttoevoer is dat u de luchttoevoer naar uw wens in kunt stellen, en dus zelf kunt bepalen hoeveel luchttoevoer u heeft.

  Luchttoevoer wordt ook wel airflow genoemd.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 64

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 64

per pagina
Van hoog naar laag sorteren