MODS

 • Wat is een mod?
  Een mod is een verzamelnaam voor uw apparaat, welke de power levert om mee te dampen. In dit stuk beperken we ons tot een gereguleerde mod, wat wil zeggen dat het apparaat naast een of meerdere batterijen ook een chip bevat. Mods zijn er in vele verschillende vormen en maten, van verschillende merken en met vele verschillende opties. Een gereguleerde mod werkt op een of meerdere batterijen, er zijn mods met een ingebouwde batterij, en mods die gebruik maken van losse batterijen. Vaak zijn dit 18650 of 26650 batterijen. Meer informatie over batterijen vind u hier

 

 

 • Ingebouwde batterij of losse batterij?
  Een ingebouwde batterij heeft als voordeel dat deze niet uit uw mod gehaald kan worden, en u deze dus nooit verkeerd in uw mod kunt plaatsen. U laadt een mod met ingebouwde batterij op via USB. Een mod met ingebouwde batterij is vaak goedkoper in aanschaf. Het nadeel van een ingebouwde batterij is wel dat als de batterij in capaciteit afneemt, u het gehele apparaat zult moeten vervangen.

  Een losse batterij heeft als voordeel dat deze verwisselbaar is, en u dus ook de mogelijkheid hebt om een extra batterij aan te schaffen en mee te nemen als u voor langere tijd onderweg bent. Heeft uw mod een enkele 18650 batterij dan kunt u deze laden via USB, maar het is altijd aan te raden om uw batterijen op te laden in een daarvoor bedoelde externe lader. Heeft uw mod meerdere batterijen dan is het ten zeerste af te raden om uw mod via USB op te laden, gebruik hiervoor altijd een kwalitatieve externe lader. Als uw batterij in capaciteit afneemt vervangt u de batterij, en hoeft u niet uw gehele apparaat te vervangen. Een mod met losse batterij is vaak iets duurder in aanschaf.  Dampt u graag op een hoger wattage dan is een mod met losse batterijen een must. Buiten het feit dat uw batterij op hoger wattage sneller leeg is, heeft u om op hoger wattage te kunnen dampen meer power nodig, en dan is het raadzaam om voor een mod die werkt op meerdere batterijen te kiezen.

 

 • Waarom een chip?
  Een chip vormt de spanning van de batterij om naar stroom die naar uw coil gaat. Hij reguleert de spanning van de batterij, zodat u een prettige dampervaring krijgt, ongeacht of uw batterij nu helemaal vol, of verder leeg is. Ook zal de chip niet meer vuren als uw batterij zo ver leeg is dat hij de gewenste spanning niet meer kan leveren. De chip biedt u ook beveiliging, tegen bijvoorbeeld kortsluiting, oververhitting, een batterij die verkeerd om in uw mod zit enz. De mogelijkheden in het menu van uw chip is afhankelijk van uw merk en model mod. Klik hier voor informatie over verschillende chips

 • Wat is VV/VW?
  VV staat voor variabel voltage, en VW staat voor variabel wattage. Het voltage en wattage hangt altijd samen, je kunt het een niet verstellen zonder het ander en andersom. De reden waarom er bij voorkeur ingesteld wordt met wattage en niet met voltage is dat instellen met wattage nauwkeuriger is. Met VW hebt u de mogelijkheid om het wattage waarop u dampt zelf in te stellen, en daarmee uw mod naar uw wensen in te stellen. Tot op zekere hoogte kunt u zelf bepalen hoe warm uw damp is met het wattage wat u instelt. Dit is wel afhankelijk van de weerstand van de door u gebruikte coil. De chip in uw mod bepaalt het maximale wattage wat uw mod kan leveren.

 • Wat is power mode?
  Power mode is de naam die gebruikt wordt voor het dampen op wattage. In power mode wordt meestal gebruik gemaakt van Kanthal A1 of SS wire.

 • Wat is TC?
  TC staat voor temperature control. In temperature control mode stelt u een maximumtemperatuur in voor de opwarming van uw coil, in graden. Je kunt het eigenlijk beter zien als temperatuur gereguleerd dampen. Hiervoor heeft u wel een weerstandsdraad nodig met een bekend temperatuur coëfficiënt, zoals o.a. Ni200, Ti of SS wire. Dampen in temperature control mode geeft een andere dampervaring dan dampen in power mode, of dit voor u prettig is hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Niet elke mod heeft een chip die geschikt is voor TC, dit is afhankelijk van het merk en model wat u hebt. Omdat elke soort weerstandsdraad zijn eigen temperatuur coëfficiënt heeft vindt u in het menu van uw mod instellingen voor verschillende draadsoorten, en ook handmatig instelbare opties voor als u een draadsoort wil gebruiken die niet standaard ingesteld staat in uw mod.
Copyright © 2013-present La Kraft. All rights reserved.