Battery's & Chargers

Wat is een 18650/ 26650 batterij?

De naam van een 18650 accu is opgebouwd uit de afmetingen van de batterij. Een 18650 accu is 18mm breed, 65mm lang en de 0 staat voor de ronde vorm van de batterij. Een 26650 accu is 26mm breed, 65mm lang, en ook hier staat de 0 voor de ronde vorm. 18650/ 26650 batterijen kunnen zowel in accupacks (bijvoorbeeld in een laptop) als los gebruikt worden.

 

Deze batterijen worden gebruikt in onze mods. Het is raadzaam om uw 18650 of 26650 batterijen met zorg te behandelen. Hieronder staan een aantal voorzorgsmaatregelen die u in acht kunt nemen voor het veilig omgaan met uw batterijen.

 • Volg de instructies van de fabrikant op.
 • Stop uw batterijen niet verkeerd om in uw apparaat.
 • Zorg dat de polen van uw batterijen elkaar niet raken.
 • Vervoer een batterij nooit zonder hoesje, zorg dat tijdens transport de + en – polen afgedekt zijn om kortsluiting te voorkomen.
 • Maak sets met batterijen voor mods waar meerdere batterijen tegelijk in passen, en haal deze sets niet door elkaar, en gebruik geen batterijen uit een set apart.
 • Maak uw batterij niet open.
 • Als de wrap van uw batterij beschadigd is, laat deze dan van een nieuwe wrap voorzien of gooi hem weg. Batterijen met een beschadigde wrap zijn niet veilig te gebruiken.
 • Houdt uw batterijen droog, batterijen kunnen niet tegen vocht.
 • Bewaar uw batterijen koel, liefst bij kamertemperatuur of lager.
 • Lever oude batterijen in bij een inzamelpunt, gooi deze niet bij het huisvuil.
 • Laadt uw batterijen op in een daarvoor geschikte lader.

 

Meer informatie over batterijen en batterijveiligheid vindt u hier

 

Welke charger is geschikt voor mij?

Het opladen met een daarvoor geschikte lader is ten zeerste aan te raden. Er zijn meerdere laders te vinden op onze website, in verschillende prijsklassen en met verschillende opties. Zo zijn er onder andere standaard laders, laders waarbij u de laadspanning in kunt stellen, laders die naast opladen uw batterij ook kunnen ontladen en zelfs laders die tevens ook een multimeter zijn. Tegenwoordig kunnen veel Li-Ion laders ook al NiMH batterijen opladen, dit zijn de 'normale' AA-batterijen bijvoorbeeld.

Welke lader het beste bij u past is afhankelijk van de mogelijkheden en functies die u van uw lader verwacht. Natuurlijk is het aantal batterijen wat u tegelijkertijd op wilt kunnen laden ook van belang. Zo zijn er laders waar u een enkele batterij tegelijk in op kunt laden, maar ook laders waar u 6 batterijen tegelijk in op kunt laden.

 

Battery sleeve of hard case?

Het is ontzettend belangrijk om uw batterijen nooit los te vervoeren. Daarom heeft u bij ons ruime keuze in beschermhoesjes voor uw batterijen. Een sleeve is gemaakt van silicone, is flexibel en valt slank om de batterij heen. Hierdoor neemt deze zo min mogelijk ruimte in beslag. Een hard case is gemaakt van plastic of stof, en is zoals de naam al zegt nauwelijks tot niet flexibel. Een hard case neemt iets meer ruimte in beslag, maar biedt ook een iets stevigere bescherming.

Het aller belangrijkste is dat de + en – polen van uw batterij tijdens transport afgedekt zijn, en dat is zowel met een sleeve als hard case het geval.

 

 

Copyright © 2013-present La Kraft. All rights reserved.