Clearomizers

Verdampers (Atomizers)

(Denk aan een gloeilamp waar U een draadje doorheen haalt en dan bevochtigd wordt. Door de warmte zal de vloeistof verdampen.)

Een Atomizer bestaat uit een behuizing met een ingebouwd vloeistofreservoir, in combinatie met de coil aan de binnenzijde. Deze onderdelen zijn de belangrijkste onderdelen van uw damper.

Onder de verzamelnaam Atomizer vallen tanks waarvoor kant en klare coils beschikbaar zijn, ook wel clearomizer genoemd. Ook vallen tanks waarvoor u de coil zelf dient te bouwen hieronder, ook wel rebuildable tank atomizer (rta) genoemd.  Een rda valt niet onder atomizer, omdat deze geen ingebouwd vloeistofreservoir heeft. Meer informatie over rta’s en rda’s vind u hier

 

Coil (gloeispiraal)

De Coil bestaat uit 2 onderdelen namelijk een wick (lontje) en zoals de benaming het al zegt een gloeispiraal. De wick transporteert de vloeistof richting de coil, wanneer U dan de batterij activeert en de coil begint te gloeien ontstaat er damp (verdampen). Ook hierbij kan er weer voor iedereen een groot verschil zitten omdat er verschillende waardes zijn in de ohm (aantal omwikkelingen en dikte gloeidraad). Meer informatie over coils vindt u hier

 

Silica of Organische Katoen?

Er is ook nog een verschil in keuze tussen de soort wick die de coil heeft en dat is of silica (synthetische draad) of organische katoen. Het grootste verschil tussen deze 2 zit hem in de smaak. Wanneer U tabakssmaken dampt zult U weinig verschil merken maar bij bijvoorbeeld fruitsmaken met pure extracten zit er een zeer duidelijk verschil in en is organische katoen aan te raden. Organische katoen wordt gebruikt voor de meeste coils, en heeft de afgelopen tijd silica voor een groot gedeelte vervangen.

 

Veel of weinig airflow?

Of u veel of weinig airflow nodig heeft hangt weer samen met uw manier van inhaleren. Voor MTL heeft u relatief weinig airflow nodig, omdat u de dampervaring zoveel mogelijk op het roken van een sigaret wilt laten lijken. Voor DL heeft u een stuk meer airflow nodig, om als het ware te kunnen ademen door uw damper.

Er zijn clearomizers waarvan de airflow niet regelbaar is, en clearomizers waarbij de airflow wel regelbaar is. Het voordeel van een niet regelbare airflow is dat uw apparaat altijd hetzelfde gevoel geeft bij inhaleren, er kan dus niets misgaan met de instelling. Het voordeel van een regelbare airflow is dat u de luchttoevoer naar uw wens in kunt stellen, en dus zelf kunt bepalen hoeveel airflow u heeft.

 

 

Welke Atomizer moet ik nu nemen?

Welke atomizer het beste bij u past is sterk afhankelijk van uw manier van dampen.

We onderscheiden 2 verschillende manieren van inhaleren.
MTL (Mouth to Lunghit): apparatuur die het mogelijk maakt om eerst in de mond te inhaleren en dan pas door te ademen naar de longen. Dit komt bij benadering het meeste in de buurt bij het roken van een sigaret.

DL (Direct Lunghit): Dit is apparatuur die zoveel damp en lucht heeft dat het vrijwel geen weerstand biedt en het mogelijk maakt om direct door te inhaleren richting uw longen. Dit komt bij benadering het meeste in de buurt bij het roken van een shisha pijp.

De hoeveelheid airflow die u nodig heeft voor uw manier van dampen is bepalend voor de dampervaring. Ook de weerstand van uw coil en het vermogen waarop u gaat dampen is bepalend.

Verder heeft ieder merk zijn eigen kwaliteiten. Wat bij u past en wat u mooi vindt is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-12 van 19

Aflopend sorteren
  1. Vaporesso NRG-S (2ml)
    Vaporesso NRG-S (2ml)
    Zo laag als € 25,95
Pagina
per pagina
Copyright © 2013-present La Kraft. All rights reserved.