NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKENU heeft geen producten in uw winkelwagen.

Geen producten geselecteerd.

Zoeken

Nicotine Afbouwen?

Hoe kan ik het beste afbouwen in nicotinehoogte?

Het is geen verplichting om af te bouwen, dit is een keuze die u zelf moet maken! Wij raden altijd aan om eerst te wennen aan het dampen. Zodra u de smaak of smaken heeft gevonden waar u wel aan kunt wennen dan begint het proces. Veel mensen zijn erg gefocust op afbouwen. Dit is ook juist het punt waarop mensen toch weer naar een sigaret gaan grijpen. Ons advies is dan ook om pas te gaan starten met afbouwen als u er zeker van bent dat u niet terug zult grijpen naar een sigaret. Mocht u ervaren dat u er last van krijgt tijdens het afbouwen, doe dan gewoon een stapje terug en verhoog de nicotine weer.

 1. U begint met dampen. Het beste is om zelfs tijdens de zware momenten op Uw dag geen gewone sigaret te roken, de E-vloeistof is voorzien van Uw verslaving. Uiteraard snappen wij ook dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is en dat niet alleen de nicotine maar ook de gewoonte een zware verslaving is. Daarom adviseren wij meestal om in het begin alleen die momentjes in de ochtend en s’ avonds na het eten te behouden wanneer het niet lukt om het volledig te laten. Op deze manier kunt U beter wennen aan de E-vloeistof en bent U zich ervan bewust dat U na het eten toch een gewone sigaret neemt.
 2. Dampt U alleen nog maar zonder 1 sigaret aangeraakt te hebben op bijvoorbeeld 11MG? Dan raden wij aan dit voor +- 4 weken of langer aan te houden. (dit kan dus ook langer zijn, het moet een gewoonte worden dat de E-sigaret Uw nieuwe merk sigaretten is).
 3. U neemt 1 flesje op 11MG en ook 1 flesje op 6MG. Met een unicorn bottle kunt U dit mengen. U hoeft deze niet helemaal te vullen U gaat namelijk afbouwen. Eerst doet u bijvoorbeeld +- 80% 11MG en 20% 6MG. Na verloop van tijd gaat U steeds meer 6MG mengen en minder 11MG. Op deze manier heeft U en rustige afbouw waar U vrij weinig van zult merken.
 4. Lukt dit goed en bevalt de 6MG, blijf hier dan eerst een tijdje aan wennen 2 tot 3 verpakkingen. Dan kunt U uiteindelijk de keuze maken om dit met de 0MG volgens dezelfde manier als bij punt 2. te volbrengen.
 5. Wanneer U zonder nicotine 2-3 verpakkingen aan het dampen bent is Uw verslaving weg. Nu is het tijd om de gewoonte af te leren. Gaat U naar de winkel/op bezoek/dagje weg? Laat de E-sigaret thuis. Uiteraard is het een eigen keuze of U volledig wilt stoppen of tevreden bent met het resultaat.
 6. Laat het ons weten als U volledig bent gestopt zelfs met dampen. Wij vinden dit leuk om te horen en proberen dan ook statistieken hiervan bij te houden.


Welke smaak past het beste bij U?

Dat is een moeilijke vraag. Er wordt vaak gezegd ‘’Ik damp alleen maar tabakssmaak’’. De meest identieke smaak aan sigaretten zijn de door La Kraft persoonlijk samengestelde verschillende Tobacco smaken. Toch merken wij dat sommige klanten liever voor de fruitsmaken of andere smaken gaan. Zo zijn er zachte/zoete/sterke smaken. Wij hebben voor U bij elke smaak een persoonlijke smaakomschrijving gemaakt. 

'' La Kraft E-Liquid bestaan uit een verhouding van 67% PG 23% VG, max. 1,6% nicotine aangevuld met water en aroma’s. Meer VG is te verdunnen met de VG Base die wij tevens ook leveren. (aan te raden als u sub-ohm dampt)’’

 

Welke nicotinehoogte moet ik nemen?

De Nicotinehoogte bepalen die het beste bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren. De opname van Nicotine uit uw liquid tijdens het dampen gaat langzamer dan wanneer u een sigaret rookt. U heeft een aantal trekjes nodig om uw voldoening uit uw damper te halen. De keuze voor de nicotinehoogte is afhankelijk van het aantal sigaretten dat u gemiddeld per dag rookt. Bent u een zware roker (+20 per dag)? Dan heeft u waarschijnlijk meer behoefte aan nicotine dan wanneer u een lichte roker (-10 per dag) bent. Daarnaast is de keuze voor de nicotinehoogte sterk afhankelijk van het soort apparaat waarmee u dampt. Daarom staan hieronder 2 schema’s. Welk schema u als beste als richtlijn kunt nemen hangt af van de manier waarop u dampt. Wanneer u Mouth To Lung dampt (mtl) krijgt u per trekje minder damp binnen dan wanneer u Direct Lung (dl) dampt. Meer informatie over uw manier van dampen kunt u hier vinden. In onderstaande schema’s onderscheiden we regulier (mtl) en sub-ohm (dl).

Regulier (mtl) 20 sigaretten per dag:

 • Zware Shag: 16MG Nicotine
 • Normale Sigaretten: 11MG Nicotine
 • Light Sigaretten: 6MG Nicotine
 • 2+maanden Afbouwen E-sigaret: 0MG Nicotine

Sub-ohm (dl) 20 sigaretten per dag:

 • Zware Shag: 11MG/6MG  Nicotine
 • Normale Sigaretten: 6MG/3MG Nicotine
 • Light Sigaretten: 3MG/1.5MG Nicotine
 • 2+maanden Afbouwen E-sigaret: 0MG Nicotine

Deze schema’s zijn slechts een richtlijn, het is een kwestie van uitproberen wat u het prettigst vindt. Onze standaard liquids zijn verkrijgbaar in 0mg, 6mg, 11mg, 16mg nicotine, onze premium liquids zijn verkrijgbaar in 0mg, 6mg, 11mg nicotine.