NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKENU heeft geen producten in uw winkelwagen.

Geen producten geselecteerd.

Zoeken

Wat is E-liquid

Wat is E-liquid en waar bestaat het uit?

Vloeistof voor het produceren van damp, beter bekend als e-liquid is een oplossing van propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), en mogelijk polyethyleenglycol 400 (PEG400) gemengd met geconcentreerde aroma’s, en eventueel een variabele concentratie van nicotine. De oplossing wordt bij ons verkocht in een flesje. Het wordt vervaardigd met verschillende smaken en variabele concentraties nicotine.

Propyleenglycol (PG)

De stof komt voor als een reukloze en kleurloze viskeuze (viscositeit) vloeistof.

Propyleenglycol wordt door de World Health Organization gezien als niet-toxisch bij lage concentratie en mag gebruikt worden in voeding, cosmetica en geneesmiddelen. Het E-nummer van propyleenglycol is E1520
-----  bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Propyleenglycol --------

Plantaardige Glycerin (VG)

Deze vloeistof wordt ook wel Glycerol genoemd. Glycerol is een vloeistof met een hoge viscositeit. De stof smaakt zoet en is niet giftig. Daarnaast is glycerol hygroscopisch. Glycerol wordt in de voeding gebruikt als oplosmiddel of zoetmaker, bijvoorbeeld in snoep, gebak en margarine. Het is een toegestane stof met als E-nummer 422.   
 -----  Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Glycerol --------

 

Smaakstof (Aroma)

Een smaakstof, (niet te verwarren met een aroma), is een stof die een smaak afgeeft. Dit zijn dus stoffen die een zoete, zoute, bittere, zure of hartige smaak hebben. Overigens kent de EU in de klassen voedingsadditieven het begrip smaakstof niet.

 

Welke smaak past het beste bij U?

Dat is een moeilijke vraag. Daarom hebben wij geprobeerd om een smaakidentificatie te plaatsen bij elke smaak bij ons online. Daarnaast kunt U natuurlijk altijd een bezoek aan ons of een van onze wederverkooppunten brengen om smaken te proeven.

'' La Kraft E-Liquid bestaan uit een verhouding van 67% PG 23% VG, max. 1,6% nicotine aangevuld met water en aroma’s. Meer VG is te verdunnen met de VG Base die wij tevens ook leveren. (aan te raden als u sub-ohm dampt)’’


Welke nicotinehoogte moet ik nemen?

De Nicotinehoogte bepalen die het beste bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren. De opname van Nicotine uit uw liquid tijdens het dampen gaat langzamer dan wanneer u een sigaret rookt. U heeft een aantal trekjes nodig om uw voldoening uit uw damper te halen. De keuze voor de nicotinehoogte is afhankelijk van het aantal sigaretten dat u gemiddeld per dag rookt. Bent u een zware roker (+20 per dag)? Dan heeft u waarschijnlijk meer behoefte aan nicotine dan wanneer u een lichte roker (-10 per dag) bent. Daarnaast is de keuze voor de nicotinehoogte sterk afhankelijk van het soort apparaat waarmee u dampt. Daarom staan hieronder 2 schema’s. Welk schema u als beste als richtlijn kunt nemen hangt af van de manier waarop u dampt. Wanneer u Mouth To Lung dampt (mtl) krijgt u per trekje minder damp binnen dan wanneer u Direct Lung (dl) dampt. Meer informatie over uw manier van dampen kunt u hier vinden (link startkits pagina). In onderstaande schema’s onderscheiden we regulier (mtl) en sub-ohm (dl).

Regulier (mtl) 20 sigaretten per dag:

  • Zware Shag: 16MG Nicotine
  • Normale Sigaretten: 11MG Nicotine
  • Light Sigaretten: 6MG Nicotine
  • 2+maanden Afbouwen E-sigaret: 0MG Nicotine

Sub-ohm (dl) 20 sigaretten per dag:

  • Zware Shag: 11MG/6MG  Nicotine
  • Normale Sigaretten: 6MG/3MG Nicotine
  • Light Sigaretten: 3MG/1.5MG Nicotine
  • 2+maanden Afbouwen E-sigaret: 0MG Nicotine

Deze schema’s zijn slechts een richtlijn, het is een kwestie van uitproberen wat u het prettigst vindt. Onze standaard liquids zijn verkrijgbaar in 0mg, 6mg, 11mg, 16mg nicotine, onze premium liquids zijn verkrijgbaar in 0mg, 6mg, 11mg nicotine.

Wat is Nicotine?

Nicotine is een organische verbinding die in een relatief hoge concentratie voorkomt in de tabaksplant (Nicotiana tabacum) en ook in gedroogde tabak. Nicotine is één van de voornaamste oorzaken van de verslavende maar ook verdovende werking van roken. Als het is uitgewerkt ontstaan ontwenningsverschijnselen. De naam nicotine is afgeleid van de Latijnse naam van de tabaksplant

Overdosering is in de praktijk niet mogelijk. In theorie zou een damper elke vijf seconden gedurende acht uur lang een teug van de E-sigaret moeten nemen, om een dodelijk niveau te bereiken. Lang daarvoor zal het lichaam al hebben geprotesteerd tegen de inname door middel van misselijkheid. E-liquid opdrinken is natuurlijk een ander verhaal. Houdt de flesjes dampvloeistof die nicotine bevatten dan ook ver uit de buurt van kinderen en huisdieren!

Nicotine werkt nadelig voor het hart en vaatstelsel en kan de bloeddruk verhogen. Wanneer het lichaam de nicotine uit een E-sigaret opneemt werkt dit iets anders dan bij klassieke sigaretten. Bij de klassieke sigaret komt de nicotine versneld onder invloed van de component ammonia in de bloedbaan. In E-sigaretten zit geen ammonia, en daardoor duurt het langer voordat de nicotine in de beoogde doseerhoeveelheid de bloedbaan kan bereiken.